Leerling-chauffeurs kregen te horen dat ze op sociale media moesten oppassen voor nep-autoverzekeringen, aangezien een golf van nieuwe automobilisten de weg op zal gaan nadat de pandemie de tests heeft vertraagd

Nieuwe chauffeurs worden aangespoord om op te passen voor nep autoverzekeringen die op sociale media worden gepromoot, aangezien duizenden leerlingen hopen hun examen te halen na meer dan een jaar van verstoring.

Valse verkoop van autoverzekeringen – bekend als ‘spookmakelaardij’ – is een groeiende oplichterij waarbij fraudeurs zich voordoen als verzekeringsmakelaars om onrealistisch goedkope en vervolgens neppolissen te verkopen. Deze worden volgens onderzoek van het Insurance Fraud Bureau vaak geadverteerd aan jongere bestuurders – die vaak viercijferige bedragen moeten betalen voor dekking – via Facebook en Instagram. theorie leren online mogelijk.

Online verzekeren

De non-profitorganisatie waarschuwt leerling-bestuurders nu om voorzichtig te zijn bij het online afsluiten van een verzekering, omdat dit hun hun eerste auto kan kosten. Nieuwe chauffeurs worden aangespoord om op te passen voor nep autoverzekeringen die op sociale media worden gepromoot

Er is een grote toestroom van nieuwe chauffeurs aan de horizon na de bevestiging van het Driver & Vehicle Standards Agency dat rijtestcentra voor een ongekende uitdaging staan ​​om de wachttijden als gevolg van de pandemie te verkorten.

Terwijl leerling-chauffeurs in een rijschool doorgaans worden gedekt door de verzekeringspolis van hun instructeur totdat ze hun examen hebben gehaald, moeten ze een motorrijtuigenverzekering afsluiten voor hun eerste auto.

Hoe u de goedkoopste autoverzekering afsluit: tien tips voor een goedkopere autoverzekering

Echter, met een stroom van nieuwe chauffeurs die eraan komen en met zoveel mensen die financiële moeilijkheden hebben, is de IFB bezorgd dat het een kans zal bieden voor oplichters van spookmakelaars.

Stephen Dalton, hoofd inlichtingen en onderzoeken bij de IFB, zei: ‘Het laatste wat nieuwe chauffeurs op dit moment nodig hebben, is het risico lopen hun auto te verliezen zonder verzekering, omdat ze zijn gedupeerd door een oplichter op sociale media. ‘Chauffeurs moeten basiscontroles uitvoeren om er zeker van te zijn dat ze een autoverzekering afsluiten bij een vertrouwde aanbieder, anders maken ze een zeer dure fout.’

 

 

Mark Magee, Head of Driver Policy bij de DVSA, voegde toe: ‘De prioriteit van de DVSA is om iedereen te helpen een leven lang veilig te rijden.’Naast dat u over de vaardigheden, kennis en begripvolle houding beschikt om veilig te rijden, is het hebben van een geldige verzekering van het grootste belang als u alleen rijdt.

‘Controleer of verzekeringsmakelaars echt zijn voordat u afstand doet van uw geld.’

Fraudeurs verleiden vaak jongere mensen met hun nep-autoverzekeringsovereenkomsten door vooraf onrealistisch goedkope prijzen te promoten, ondanks het feit dat verzekeringen bedoeld zijn om te worden geprijsd op basis van het risico van het individu.

De IFB, een organisatie die samenwerkt met de politie om georganiseerde verzekeringszwendel aan te pakken, heeft haar onderzoeken naar spookfraude sinds 2016 zien verdubbelen, en de zwendel is gedurende de hele pandemie wijdverbreid gebleven. gratis theorie examen oefenen is mogelijk online.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat jonge chauffeurs met weinig geld honderden ponden ophoesten voor een autoverzekering die in werkelijkheid niet meer waard is dan een gefotoshopt stuk papier. In sommige gevallen gebruiken oplichters ook gestolen persoonlijke informatie om polissen af ​​te sluiten die vervolgens worden gemanipuleerd voordat ze aan klanten worden doorverkocht.

Rijden zonder geldige verzekering wordt gemakkelijk gedetecteerd door de politie. Onverzekerde bestuurders kunnen hun voertuig onmiddellijk in beslag nemen en krijgen waarschijnlijk zes punten op hun rijbewijs.

Ze kunnen ook voor de rechter verschijnen waar ze een onbeperkte boete en een rijverbod kunnen krijgen. Bovendien zal een veroordeling voor onverzekerd rijden in de administratie worden weergegeven en kan dit van invloed zijn op de vooruitzichten op een baan. Als een aanrijding wordt veroorzaakt door de onverzekerde bestuurder, kan deze ook aansprakelijk zijn voor het dekken van de kosten die in de duizenden kunnen lopen.

Pandemie vertraagt ​​leerlingen met negen maanden

De pandemie kan nog verergeren door de pandemie, wat heeft geleid tot lange wachtlijsten voor degenen die zowel hun theorie- als praktijkexamens afleggen, met een gerapporteerde achterstand van ongeveer 420.000 tests. Volgens onderzoek van GoCompare Car Insurance vertraagde de Covid-19-pandemie het behalen van hun rijbewijs met gemiddeld negen maanden. Lockdown-beperkingen betekenden dat rijlessen en rijexamens in het VK werden geannuleerd, wat chaos veroorzaakte voor duizenden leerling-chauffeurs die hoopten legaal de weg op te gaan. Ongeveer 29 procent van de door Go Compare ondervraagde ouders denkt dat hun kinderen door de pandemie een jaar vertraging hebben opgelopen bij het behalen van hun rijexamen.

Gevolg

Als gevolg hiervan heeft de gedwongen pauze voor sommigen ertoe geleid dat ze de plannen om helemaal te leren autorijden hebben opgegeven. Uit het onderzoek onder 1.000 mensen bleek dat 27 procent niet is teruggekeerd naar de bestuurdersstoel en dat 11 procent minder geneigd is om weer in de auto te stappen en te leren autorijden.

 

Afzonderlijk onderzoek van de AA wees uit dat de meest voorkomende reden waarom automobilisten hun test dit jaar niet haalden, was observatie op kruispunten, op de voet gevolgd door in hun spiegels te kijken wanneer ze van richting veranderen en rechtsaf slaan op kruispunten.

Als gevolg hiervan dringt de autoverzekeraar er bij leerling-bestuurders op aan ervoor te zorgen dat ze klaar zijn om de test af te leggen in plaats van gewoon snel te boeken om langer wachten te voorkomen. Robert Cowell, interim-directeur van AA Driving School, zei: ‘Testslots zijn op dit moment als goudstof vanwege een steeds groter wordende achterstand.

‘Als gevolg hiervan kunnen leerlingen het risico lopen een praktische test te doen voordat ze er klaar voor zijn, in plaats van lang te moeten wachten en te falen op deze veelvoorkomende testfouten. ‘Leren autorijden is een essentiële levensvaardigheid en het is belangrijk dat leerlingen de tijd nemen om hun ervaring in het juiste tempo te ontwikkelen, zodat ze veilige, zelfverzekerde chauffeurs worden.

‘De afgelopen 18 maanden hebben alle aspecten van het leven van jongeren meer onder druk gezet, en beperkingen op het leren autorijden hebben daar nog aan toegevoegd. De DVSA geeft elke maand meer testslots vrij en we hopen dat dit de situatie zal helpen.’