Hyundai gaat EV-batterijen leasen

Om de eigendomskosten vooraf te verlagen, heeft Hyundai een overeenkomst gesloten om accu’s voor elektrische voertuigen te leasen aan een taxibedrijf. Het is een ingenieuze oplossing om de eigendomskosten te verlagen.

Advertentie

 

Hyundai heeft een deal getekend in Zuid-Korea waar het accu’s voor elektrische voertuigen zal leasen aan een taxibedrijf. Het nieuwe programma zal de aanschafkosten verlagen, wat betekent dat er meer elektrische voertuigen op de weg zullen rijden.

 

Er is een reden waarom elektrische voertuigen zoveel duurder zijn dan auto’s met verbrandingsmotoren: accu-aandrijflijnen kosten veel meer dan gasmotoren. Misschien is het leasen van de accu’s voor uw Hyundai EV de oplossing.

 

 

Denk er over na. Mensen leasen de hele tijd dure voertuigen tegen lagere kosten dan direct kopen. Aan het einde van een leasecontract van 39 maanden kan men de auto kopen voor een vooraf bepaald bedrag of deze inruilen voor de nieuwste technologie.

 

Dat is wat de zet van Hyundai zo briljant maakt. Ontvang het nieuwste op het gebied van batterijtechnologie voor een maandelijks bedrag. Wanneer de leaseperiode is afgelopen, koop je de batterij (oké batterijen) of ruil je ze in voor de nieuwste technologie. De nieuwste technologie zou een groter bereik en waarschijnlijk een lager gewicht moeten betekenen.

 

Laadtijd voor Hyundai EV

 

LG Energy Solution analyseert de veiligheid en restwaarde door na gebruik batterijen aan te schaffen. Het zal deze batterijen ook in energieopslagsysteem (ESS) -eenheden installeren voor snelladen en ze verkopen aan KST Mobility om de laders te gebruiken voor zijn vloot elektrische taxi’s.

 

 

 

Bezoek de Torque News-startpagina voor meer verhalen.

Hyundai kondigde aan dat deze onderneming de veiligheid van gebruikte elektrische voertuigen zal aantonen en valideren en alle betrokken partijen in staat zal stellen middelen te vinden om de restwaarde van gebruikte batterijen te beoordelen. Dit zal naar verwachting het hergebruik van EV-batterijen stimuleren. De gedeelde EV-accugegevens zullen het ook mogelijk maken om andere nieuwe zakelijke kansen te verkennen. hier kun je een mercedes prive leasen.

 

Hyundai zet zijn streven voort om het betaalbare alternatief voor Tesla te zijn met de wereldwijde aankondiging van zijn nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), een speciaal batterij-elektrisch voertuig (BEV) -platform. De Koreaanse autofabrikant zegt dat het nieuwe platform het meer flexibiliteit en verbeterde prestaties biedt.

 

Tegen 2025 streeft Hyundai ernaar om wereldwijd 1 miljoen elektrische auto’s te verkopen. Het zette een gigantische stap in de richting van dat doel met de onthulling van een 10-auto EV line-up tegen 2022. Plus de Ioniq5 debuteert later deze week. hoe kun je een fiat private leasen?

 

Hyundai zet zijn streven voort om het betaalbare alternatief voor Tesla te zijn met de wereldwijde aankondiging van zijn nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), een speciaal batterij-elektrisch voertuig (BEV) -platform. De Koreaanse autofabrikant zegt dat het nieuwe platform het meer flexibiliteit en verbeterde prestaties biedt. Dit nieuwe platform geeft Hyundai (en ook Kia) de mogelijkheid om sneller nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen om aan de marktvraag te voldoen.

 

Hyundai Ioniq 5 teaser op de voorkant

 

Vanaf 2021 ondersteunt de E-GMP een reeks speciale nieuwe BEV’s, waaronder de IONIQ 5 van Hyundai Motor Company; De eerste speciale BEV van Kia Motors Corporation die in 2021 wordt onthuld; en een reeks andere modellen.

 

Zou u de batterijen van uw elektrische auto leasen om geld te besparen? Denk gewoon. Ongeacht de leeftijd van uw elektrische auto vallen de accu’s altijd onder de garantie.