Barclays private bank verwerpt bitcoin als ‘bijna niet te investeren’

De belangrijkste marktstrateeg van de private bank beweert dat bitcoin te volatiel is en weinig diversificatievoordelen biedt voor grote beleggers om te overwegen het in portefeuilles te houden.

 

Veel institutionele beleggers zaten aan de zijlijn toen bitcoin zijn eerste dramatische rally beleefde in 2017, maar sommigen beweren dat ze verantwoordelijk zijn geweest voor de laatste sterke stijging van de waardering

 

Barclays Private Bank heeft geconcludeerd dat bitcoin “bijna niet te investeren” is, wat bijdraagt ​​aan de scepsis over de vraag of de cryptocurrency een levensvatbare activaklasse is voor pensioenfondsen en andere zwaargewichtbeleggers om te overwegen om in portefeuilles te houden. waarde bitcoin is gestegen.

 

Veel institutionele beleggers zaten aan de zijlijn toen bitcoin zijn eerste dramatische rally beleefde in 2017, maar sommigen beweren dat ze verantwoordelijk waren voor de laatste sterke stijging van de waardering.

 

 

Bitcoin steeg eerder deze maand naar een recordhoogte van $ 42.000, voordat hij crashte tot ongeveer $ 30.000. Het wordt nu verhandeld tegen ongeveer $ 37.000.

 

“Hoewel het bijna onmogelijk is om een ​​verwacht rendement voor bitcoin te voorspellen, maakt de volatiliteit ervan dat het actief vanuit een portefeuilleperspectief bijna ‘oninvesteerbaar’ is”, zegt Gerald Moser, hoofd marktstrateeg bij Barclays Private Bank.

 

Billionaire hedge fund manager Paul Tudor Jones is een van de grote investeerders waarvan bekend is dat ze geld hebben toegewezen aan bitcoin, terwijl het SkyBridge Capital hedge fund, opgericht door Anthony Scaramucci, een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder om een ​​bitcoin-fonds te lanceren. waar btc kopen op de markt.

 

In een notitie op 12 januari zei Goldman Sachs dat de institutionele acceptatie van cryptocurrencies zoals bitcoin en altcoins zoals Ethereum “zeer geleidelijk” zou verlopen.

 

Maar Moser zei dat bitcoin ook een slechte diversificatie is, en “lijkt te haperen wanneer diversificatie het meest nodig is”, zoals tijdens scherpe neergangen op de financiële markten.

 

Volgens Moser laten wekelijkse rendementscorrelaties sinds 2016 zien dat bitcoin niet sterk gecorreleerd is met activa en dat het zelfs slechter presteerde dan aandelen tijdens de laatste drie wereldwijde aandelencorrecties sinds 2015.

 

Terwijl beleggers tijdens die correcties zouden hebben geprofiteerd van enige blootstelling aan goud en vastrentende activa, zei Moser dat bitcoin de verliezen zou hebben vergroot.

 

Hij voegde eraan toe dat fluctuaties naast aandelen suggereren dat beleggen in bitcoin “meer lijkt op een zeepbelverschijnsel dan op een rationele investeringsbeslissing op de lange termijn”.

 

“De prestaties van de cryptocurrency werden voornamelijk aangestuurd door particuliere beleggers die meededen aan een schijnbaar onhoudbare rally in plaats van institutioneel geld dat op lange termijn investeerde”, aldus Moser.

 

De marktstrateeg is de laatste stem die twijfel zaait over de toegenomen belangstelling van beleggers voor bitcoin.

 

Adam Grimsley, een investeringsdirecteur binnen het private market-team bij Aberdeen Standard Investments, vertelde onlangs aan Financial News dat het idee dat institutionele investeerders de prijs van Bitcoin aanzienlijk opdrijven “een beetje waanvoorstellingen” is.

 

“Dit verhaal van institutionele beleggers die de blootstelling vergroten is waarschijnlijk correct, maar ik denk niet dat het in de buurt komt van een aantal anekdotisch bewijs dat door sommige mensen is geleverd”, zei Grimsley, die voorafgaand aan Aberdeen Standard Investments mede-oprichter was van het Britse eerste gereguleerde crypto-hedgefonds.

 

“Het is maar een fractie van de markt die hierin geïnteresseerd zal zijn. Het is nog steeds een heel klein, beperkt deel van de institutionele beleggers dat op dit moment investeert, “zei hij.